Proposta #1 - Lloguer Social

Avui inicio una nova secció del blog, enfocada a exposar diverses mesures polítiques que trobi interessants o necessàries per la nostra societat. Començaré parlant-vos del lloguer social en cases inhabitades de llarga durada. Es tracta d’idees meves, d’altres persones o d’adaptacions, pel que estic obert a qualsevol crítica i debat.
La proposta és senzilla, detectar pisos que portin més de tres anys en desús, sense una raó inhabilitant (despreniments, obres, etc...), de propietaris que disposin d’altres immobles en la mateixa ciutat/poble i, donar-los en lloguer, a famílies amb falta de recursos econòmics, un lloguer social com ja en coneixem actualment.

El propietari seria, òbviament, el beneficiari del lloguer, que oscil·laria depenent del pis i de la família que l’habités. A més, per compensar un lloguer baix, es podrien utilitzar mesures com una desgravació fiscal d’hisenda, una compensació per part de l’estat, etc... L’administració es faria càrrec de les despeses dels contractes i del manteniment del pis, fent aquesta mesura beneficiària pels dos costats. Així comunitats que havien caigut en desús, com les grans zones residencials, gaudirien d’un nou esplendor poblacional, reactivant l’economia. I a moltes famílies se’ls hi prestaria un dels drets humans més importants que existeixen, el dret a un habitatge digne. 

Comentarios

  1. Hi ha una borsa de pisos impulsada per l'Ajuntament de Barcelona que té molt a veure amb la teva idea: http://www.bcn.cat/consorcihabitatge/es/borsa-habitatge.html

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Moltes gràcies per la teva aportació, aquest consorci de l'habitatge és un primer pas cap a la meva idea, però es tracta d'algo voluntari. Jo parlo d'anar un pas més enllà i fer-ho obligatori.

      Eliminar
  2. Hola Pep, bona idea la que proposes! Tant de bo tingui ressò!
    Segueix treballant en aquest blog, que promet. Una abraçada

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Moltes gràcies! Intentaré seguir en la mateixa línia, per crèixer més.

      Eliminar

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

Els carrers

L'avís d'un imperi en implosió

L'esterilitat del debat polític actual