Efecte Papallona

“Pensa globalment, actua localment” és el poderós missatge de presentació de la ONG Greenpeace, un eslògan que ens transmet la dura realitat de forma optimista. Actualment el món s’ha fet molt gran, rebem notícies de catàstrofes humanitàries constantment i repartides per tot el planeta, tantes desgràcies ens insensibilitzen, i acabem sense fer res, sense ni immutar-nos, creant societats immòbils, sense ànim de lluita.

És obvi pensar que TU, una persona com una altra, amb feina, família i altres responsabilitats, no pot fer front a les ablacions femenines de l’Africa, als efectes de les devastacions constants de l’illa d’Haití, als abocaments de residus de les fabriques d’arreu del món o a la tala d’arbres i la conseqüent desaparició d’espècies dels pulmons del nostre planeta.

Greenpeace ens impulsa a creure, en nosaltres i en la nostra capacitat per provocar millores en el nostre entorn, que en algun punt reformaran el món. L’eslògan es basa en el potencial d’un petit gest, per convertir-se en un moviment de masses. Promou així accions tals com: la reducció del consum de certs aliments ensucrats artificialment, que portarà la reducció de la tala dels boscos tropicals de Borneo per plantacions d’oli de palma. Fer visible els comportaments masclistes que un es trobi, portant a crear una consciència col·lectiva sobre aquests actes i permetrà un canvi en la societat. Ser solidaris amb els nostres conciutadans, creant una societat millor, més responsable i conscienciada. 


Els petits canvis, semblen insignificants, però son els que marquen la diferència, son els que inicien els canvis. En iniciar una forma més responsable de viure, influeixes en les persones del teu voltant, fent-los reflexionar i segurament canviar els seus propis hàbits, el que generarà una cadena constant de canvis en la societat. En canviar certs aspectes de la nostra societat, creant una voluntat popular, de conscienciació dels drets de les persones, acabem pressionant les grans estructures del nostre entorn, portant-les a actuar segons els nostres ideals. Perquè mai hem d’oblidar que els polítics sempre seguiran el que la majoria de la població demani, el poble sempre té el poder i l’ha de fer valer.

Comentarios

Entradas populares de este blog

L'avís d'un imperi en implosió

Els carrers

L'esterilitat del debat polític actual